Spa-/helsereiser Storby-weekend
Lag og foreninger

Firma og kurs/konferanse

Skole- og studieturer Om oss Kontakt
 


Storby-weekend

budapest
Budapest - Donaus perle

Storby-weekend går til byen Budapest, som ligger i selve Ungarn.
Elva Donau renner gjennom byen og deler den i to. Det er mulig å ta seg en koselig båttur og å se forskjellen på den gamle siden av byen Buda og den nye siden av byen Pest. Parlamentet er også et flott gammel bygg å få med seg under båtturen.
Ungarn er også kjent for sin gode mat, vin, shopping og det gode uteliv.
I Budapest kan du få oppleve alt av dette. Det er her hvor vi har den berømte lange gå-gata, "Vaci utca", med masse fasiliteter, shopping og fine restauranter med god mat, vin og andre drikkevarer, eller hva man måtte ønske seg, samt flotte hoteller også.
På weekend-turen kan en få oppholde seg i det flotte 4* hotellet Taverna, som ligger midt i gågata, "Vaci utca". Hotellet tilbyr også muligheter for konferanser i flotte møtelokaler, med godt utstyr av teknologi.
Det finnes også et utall andre flotte hoteller for enhver smak.

Det er også muligheter til å være med på forskjellige utflukter som båttur på Donau, Szentendre som er en liten gammel by med et flott lite marsipan museum. En kan ta en tur opp i Gellert-høyden med fin panorama utsikt over selve Budapest og dens berømte bruer, som Lenke-brua, Elisabeth-brua og Margaret-brua.
Utflukter til den berømte Helteplassen i sentrum av Budapest, hvor en kan se skulpturer av konger og helter som har regjert i Ungarn før i tiden.
Rundt Helteplassen er det to museer. Det ene museet er for bildende kunst, og byr på arbeider som spenner over fra antikkens mesterverker til det 20.århundredes klassikere.

budapest

Her er det noen av opplevelsene i Budapest:

Buda - borgområdet
Fiskerbastionen
Parlamentet
Margaretøya
De mange berømte bad, Gellert og Kiraly
Mathiaskirken og gamlebyen
Kafeer - Berømte Gerbeau
Seiltur på Donau
Folkloreaften på Mathiaskjelleren


Av de mange opplevelse utenfor byen:

Donau kneet
- der elv og fjell møtes og Donau dreier mot sør i en bue på 90 grader.

Szentendre - den pittoreske kunstner- og museumsbyen ligger 26 km nord for hovedstaden og er et opplagt utfluktsmål.

Esztergom - Kongebyen hvor Ungarns første konge Stefan 1. ble kronet 1. januar 1001. Byen er kjent for sin domkirke på Borghøyden, Ungarns største kirke med plass for 8000 mennesker.

Kecskemet og pusztaen - byen er en av de vakreste i landet på grunn av sin interessante arkitektur, kalt også jugendstilens mekka. Puszta er ikke bare det store ensomme og fascinerende landskapet, men også den fruktbare jordas endeløse dyrkede marker. Noen pusztaområder ble fredede nasjonalparker.

Balatonsjøen
- med sine 598 kvkm er en av Europas største sjøer hvor man finner den ideelle rammen for å oppleve natur og kultur, dyrke aktiviteter til lands og sjø og ha lune kvelder med den lokale vinen.

Bli med på en uforglemmelig reise til selve Ungarn, som er kjent for sin gode mat, vin, shopping og det gode utelivet i hovedstaden Budapest.

tilbake til forsiden